Press "Enter" to skip to content

Posts published in “Alkupalat ja jälkiruoat”

Alkupalat ja jälkiruoat

Millaisia alkuruokia löytyy Helsingin Purpurista?

Georgian Cuisine Purpur Helsinki on oivallinen valinta sinulle, joka haluat nauttia hyvistä alkuruuista ja maittavista ateriakokonaisuuksista! Georgialainen keittiö ei välttämättä ole suomalaisille se kaikista tutuin, mutta viimeistään nyt kannattaa tutustua sen upeisiin herkkuihin ja georgialaisten kokkien taidonnäytteisiin!

Mikä ihmeen Hatsapuri?

Vieraillessasi georgialaisessa ravintolassa törmäät myös Hatsapuriin, ja ellei georgialainen keittiö ole vielä sinulle tuttu, saatat ihmetellä mikä ihme Hatsapuri oikein on? Törmäät Hatsapuriin jo tämän artikkelin seuraavassa kappaleessa, joten aloitetaan tutustumalla siihen, mitä Hatsapuri oikein on, miten se liittyy georgialaiseen keittiöön ja kuinka Hatsapuri saapui Suomeen.

Hatsapuri on perinteistä georgialaista juustoleipää. Suomeen leivän toi Ville Haapasalo ja sen Suomen valloituksen voidaan katsoa alkaneen Purpurista 2016. Tässä leivässä yhdistyvät herkullinen vehnätaikina sekä Suluguni-juusto, jotka saavat uunissa herkullisen rakenteensa ja ovat tärkeä osa georgialaista keittiötä – monen mielestä jopa sen kirkkain tähti.

Perinteinen tapa nauttia alkupalat Georgiassa - Millaisia alkuruokia löytyy Helsingin Purpurista?

Perinteinen tapa nauttia alkupalat Georgiassa

Perinteisesti Georgiassa alkupalat jaetaan koko ruokailuporukan kesken. Georgian Cuisine Purpur Helsinki -ravintolassa kannattaakin poimia klassisten alkupalojen parhaat palat sekä laittaa niillä pöytä herkulliseksi ja koreaksi. Ravintolan klassikot toimivat hyvin myös pikkunälkään sellaisenaan, eikä pääruokaa välttämättä edes tarvita, kunhan alkuruuista vain koostetaan tarpeeksi tuhti kokonaisuus. Muista tilata myös perinteistä Hatsapurileipää, sillä se on oleellinen osa georgialaista ruokapöytää!

alkuruokavaihtoehdot - Millaisia alkuruokia löytyy Helsingin Purpurista?

Alkuruokavaihtoehdot

Voit valita Georgian Cuisine Purpur Helsinki -ravintolassa alkuruokasi monista vaihtoehdoista. Yksi alkuruoka maksaa yhdeksän euroa, kolme alkuruokaa 25 euroa ja viisi alkuruokaa 40 euroa. Hinnoittelu tarjoaa sinulle mahdollisuuden tutustua laajaan valikoimaan erilaisia alkuruokia ja makuja.

Tarjolla on esimerkiksi georgialaista salaattia, phkalia, khinkalia, pelmeneitä, lobioita, purpur kupatia, juliennea, nigvziania eli munakoisorullia ja Adjiskashi damarinadebuli Oragulia. Elleivät alkuruuat ole sinulle vielä tuttuja, kannattaa vierailla Georgian Cuisine Purpur Helsinki -ravintolassa ja tutustua näihin makoisiin vaihtoehtoihin.

Mitä muuta Helsingin Purpur voi tarjota sinulle?

Herkullisten alkuruokien lisäksi Helsingin Purpurista löytyy herkullisia pää- ja jälkiruokia sekä ryhmämenuja. Ravintolassa on mahdollista osallistua myös georgialaisiin pitoihin. Georgialaisten sanotaan elävän syödäkseen. Lisäksi vieraan sanotaan Georgiassa olevan lahja Jumalalta. Tämän nojalla onkin helppo ymmärtää, miksi pöytä laitetaan niin perin koreaksi Georgiassa, kun kylään tulee vieraita. Tämä pätee myös Purpurin georgialaisissa pidoissa, joita kutsutaan Supraksi.

Lyhyen kaavan mukaiset pidot Purpurissa maksavat 47 euroa ja pitkän kaavan mukaan 59 euroa. Perinteisten pitojen lisäksi kannattaa tutustua myös Saslik-pitoihin sekä ravintolan tarjoamiin elämyspaketteihin. Elämyspakettien joukosta löytyy monta vaihtoehtoa: Saslik-pidot, Sauna ja löyly -pidot, Pakopeli ja Saslik -pidot ja yllätysjuhlat. Lisäksi tarjolla on gruusialaisia All Inclusive -iltoja.

Suosituimmat jälkiruuat helsinkiläisissä ravintoloissa

Monen mielestä jälkiruoka on ateriassa kuin piste I:n päällä ja moni odottaakin aivan erityisesti tätä pistettä! Mutta millaisia jälkiruokia sitten suositaan helsinkiläisissä ravintoloissa? Listasimme tähän artikkeliin muutaman hyvän vaihtoehdon. Etätöiden lisääntyminen koronapandemian myötä on saanut aikaan myös sen, että nykyisin kotiinkin on mahdollista ostaa ravintolatason jälkiruokia. Monen mielestä jälkiruuan nauttiminen auttaa jopa parantamaan elämänlaatua ja jälkiruuat ovatkin herättäneet monia herkullisia keskusteluja suosituimmilla keskustelupalstoilla.

greenbaken herkulliset mantelicroissantit - Suosituimmat jälkiruuat helsinkiläisissä ravintoloissa

Greenbaken herkulliset mantelicroissantit

Greenbaken herkulliset mantelicroissantit nostavat veden kielelle ja niistä puhutaan paljon! Nämä herkut leivotaan Helsingin Pitäjänmäellä ja ne sopivat erinomaisesti jälkiruuaksi. Croissant on ranskalaistyylinen herkku ja tätä jälkiruokaa suositellaankin aivan erityisesti vannoutuneille herkkusuille. Mantelicroissant eroaa juuri sopivasti perinteisestä croissantista, joka on monen mielestä jo hieman tylsä ja ”niin nähty” vaihtoehto. Tämä upea herkku sulaa suussa ja suorastaan koukuttaa. Jo pelkästään sen näkeminen houkuttelee asiakkaan maistamaan sitä.

mista loydan vinkkeja hyvista jalkiruokapaikoista - Suosituimmat jälkiruuat helsinkiläisissä ravintoloissa

Mistä löydän vinkkejä hyvistä jälkiruokapaikoista?

Trip Advisor on oivallinen sivusto halutessasi löytää herkullisia jälkiruokia tarjoavia ravintoloita Helsingistä ja muualta pääkaupunkiseudulta. Valitse ravintolan tyypiksi jälkiruokaravintola ja aloita erilaisiin vaihtoehtoihin tutustuminen. Yksi suosituimmista alueen jälkiruokaravintoloista on Trip Advisorin mukaan Kitty’s Milkshake Bar, joka on saanut asiakkailtaan 4,5 pistettä täydestä viidestä pisteestä 63 arvostelulla. Tässä ravintolassa tarjotaan amerikkalaistyylisiä jälkiruokia ja monen mielestä maamme parhaimpia pirtelöitä.

Toinen hyvä paikka jälkiruuista nauttivalle herkuttelijalle on Cafe Engel, joka on saanut Trip Advisorissa yleisarvosanan 4/5. Tämän paikan tuotteita ja viihtyisää miljöötä kehutaan yleisesti. Jos kaipaat kevyttä lounasbuffetia hyvillä jälkiruuilla, kannattaa kokeilla esimerkiksi Ekbergiä. Paikka on saanut asiakkailtaan Trip Advisorissa arvosanan 4/5 ja sen brunssia kehutaan yleisesti.

Trip Advisorin lisäksi esimerkiksi yllä mainitut aiheeseen liittyvät keskustelupalstat ovat oivallisia tiedon lähteitä. Toki näillä palstoilla kannattaa aina muistaa, että kommenttien takana saattaa olla kuka tahansa ja ettei kaikki mitä palstoilla sanotaan aina perustu aitoihin kokemuksiin, vaan kommenttien jättämisen taustalla saattaa olla muutakin kuin vain tarve kommentoida ravintolan tasoa tai ravintolassa saatua palvelua. Maalaisjärki onkin hyvä ottaa mukaan keskustelupalstoille!

Brunssi Helsingissä keskustassa

Brunssien suosio on noussut jopa räjähdysmäisesti muutaman viimeisen vuoden aikana. Brunssit ovat koko perheen kiireettömiä aamuja tai ystävysten rentoutumishetkiä varten. Kaikki nauttivat brunsseista, sillä niissä on tarjolla monenlaista syötävää ja juotavaa. Helsingistä löytyy suuri määrä erilaisia ravintoloita, jotka tarjoavat brunsseja viikonloppuisin. Voikin siis olla vaikeaa löytää juuri se itseään eniten kiinnostava ravintola, mutta kokeilemalla sellainen yleensä löytyy.

brunssille helsingin keskustaan - Brunssi Helsingissä keskustassa

Brunssille Helsingin keskustaan

Helsingin keskustaan on helppo lähteä brunssille, sillä sijainti on mitä mainioin. Keskustaan pääsee kulkemaan helposti eri puolilta kaupunkia tai vaikka vähän kauempaakin. Fazer Café Helsingin ydinkeskustassa on monen mielestä vierailemisen arvoinen paikka. Vaikka se tunnetaankin erityisesti makeista herkuistaan, löytyy sieltä paljon muutakin syötävää. Brunssi tarjoillaan siellä sekä lauantaisin että sunnuntaisin, joten jokainen halukas pääsee taatusti nauttimaan brunssista. Brunssiin kuuluu niin tuoreita leipiä kuin kakkujakin. Sen lisäksi myös letut ja salaatit kuuluvat olennaisena osana Fazer Cafén brunssiin. Leivän päälle laitetaan muun muassa juustoa.

Kaupungin parhaaksi brunssiksi sanotaan hotelli Kämpin sunnuntaibrunssia. Se sisältää runsaan valikoiman erilaisia alkuruokia sekä kaksi pääruokaa. Ruokien kanssa voi nauttia tuorepuristettua mehua. Hotelli Kämpin sunnuntaibrunssilla voi myös panostaa ja nauttia brunssin joko viini- tai shampanjalasin kanssa.

Jos amerikkalainen ruoka on omaan makuun, kannattaa silloin poiketa Penny-ravintolassa. Kyseinen ravintola on keskittynyt erityisen Yhdysvaltojen itärannikon herkkuihin. Ravintolassa vietetään Comfort Sundays -nimellä kulkevaa brunssia, joka todella tuo sunnuntaihin helppoutta ja pientä rentoutumista. Pennysin erikoisuuksiin kuuluvat erilaiset pannukakut sekä eggs benedict. Molemmat näistä ovat siis erittäin suosittuja myös Yhdysvaltojen itärannikolla, kuten esimerkiksi New Yorkissa. Pennysin lista pyrkii mukailemaan sesonkia, joten listalta löytyy eri vaihtoehtoja eri vuodenaikoihin. Varmaa kuitenkin on, että pannukakut kuuluvat aina olennaisena osana tämän ravintolan tarjontaan brunssin osalta.

tumblr nhvi37VUoo1ri53wlo1 1280 - Brunssi Helsingissä keskustassa