Press "Enter" to skip to content

Posts published in “Ravintolavaraukset”

Ravintolavaraukset

Helsingin ravintolat tarjoavat parastaan

Onnistunut ravintolavierailu säilyy mielessä pitkään. Positiivinen ruokailuhetki tuo iloa ja tarjoaa mahdollisuuden kertoa lähes täydellisestä ravintolakokemuksesta myös muillekin. Tutustutaan seuraavaksi Helsingin suosittuihin ravintoloihin. Jokainen paikallinen tai Helsinkiin saapuva matkailija voi löytää upeita ravintolavaihtoehtoja myös verkosta, joten ei muuta kuin tutustumaan paremmin pääkaupunkiseudun laadukkaisiin ravintoloihin.

vieraile helsingin suosituissa ravintoloissa - Helsingin ravintolat tarjoavat parastaan

Vieraile Helsingin suosituissa ravintoloissa

Ravintola Aito

Ravintola Aito Helsingin Töölössä tarjoaa suussa sulavia lounaita, päivällisiä, jälkiruokia ja brunsseja, eli aamiaisen ja lounaan yhdistelmiä. Tarjolla on myös vegaaniruokavaihtoehtoja, suosittuja erikoisruokavalioita sekä yhä useamman vierailijan nauttimia gluteenittomia vaihtoehtoja.

Ravintola Aito tarjoaa todella herkullisia ja kauniisti esille laitettuja ateriavaihtoehtoja, kuten maa-artisokkakeittoa. Paikka tarjoaa alkupaloina kermaisen suussa sulavaa juurisellerikeittoa, pääruokana esimerkiksi uunilohta tai pippuripihviä ja jälkiruoaksi uunijäätelöä. Ravintola Aito tarjoaa skandinaavista ja eurooppalaista ruokaa, joka on valmistettu maukkaista raaka-aineista. Ravintola tarjoaa ammattitaitoisen, nopean ja miellyttävän palvelun, johon kannattaa henkilökohtaisesti tutustua.

ravintola vinkkeli - Helsingin ravintolat tarjoavat parastaan

Ravintola Vinkkeli

tarjoaa todella laadukasta palvelua ja herkullista ruokaa. Pöytävaraus kannattaa ehdottomasti tehdä, sillä ravintola on erittäin suosittu. Ravintola Vinkkelissä voi nauttia herkullisia ja laadukkaita aterioita, kuten parsaa, lammaskaretta, ranskalaista hernekeittoa, entrecote-lihaa, paistettua siikaa keityttyjen perunoiden, lohkoperunoiden tai perunamuusin kerä sekä juomaksi laadukkaita viinejä. Ateria päätetään herkullisten jälkiruokien muodossa nauttimalla esimerkiksi aitoa hedelmäsalaattia, suklaakakkua ja mustikkapiirakkaa höyryävän kahvin kanssa. Ravintola löytyy osoitteesta Pieni Roobertinkatu 8, Helsinki.

Laadukkaisiin ravintoloihin kannattaa tutustua vaikkapa viikonloppuisin, tai sunnuntai-aterialle ottaa mukaan myös perheen lapset ja nuoret. Tiesitkö, että Helsingin huippuravintoloissa on tarjolla paitsi maistuvaa, niin myös todella laadukasta ja terveellistä ruokaa. Liha- ja kalaruokavaihtoehtojen lisäksi tarjolla on nykyisin myös paljon vegaanisia annoksia. Suosituissa ravintoloissa on tarjolla myös herkullisia vihanneksia, joten kyseessä on loistava tilaisuus vanhemmille opettaa lapsensa terveellisen ruoan pariin.

ravintola aito - Helsingin ravintolat tarjoavat parastaan

Tilausravintola Presidentti

Tilausravintola Presidentti järjestää kokouksia, konferensseja, illallisia ja muita suosittuja yhteenkokoontumisia ympäri vuoden. Mennäänpä siis paikan päälle tutustumaan. Laadukkaat palvelut majoituksesta suussa sulaviin ruoka-annoksiin löytyvät kaikki saman katon alta.

Original Sokos Hotel Presidentti -ravintolaan pitää tehdä iltavaraus, joka on helppo suorittaa kätevästi verkossa. Paikka on todella suosittu laadukkaan palvelun, herkullisen ruoan, korkealuokkaisten viinien ja erittäin hyvän sijaintinsa vuoksi. Ravintolan keittiömestari suunnittelee juhlaan kuin juhlaan todella näyttävät, tyylikkäät ja erittäin herkulliset ruoka-annokset tilaisuuden teeman mukaisesti.

Tilausravintola Presidentin tiloihin mahtuu 900 juhlavierasta, jonka lisäksi hotelli mukaan laskettuna juhlavieraita tiloihin sopii  jopa 2 200 henkilöä. Onnistuneiden juhlien jälkeen Tilausravintola Presidentin hotelli tarjoaa laadukkaan majoituksen hyvin varustetuissa huoneissa, jonka jälkeen vieraat voivat aamulla saapua herkulliselle brunssille raikkaan veden, tuoremehun, höyryävän teen tai kahvin kanssa tarjoiltuna. Hotellin aamiainen tarjotaan huikean runsaana ja herkullisena ruokapöytätarjoiluna. Pöydän hotellimajoituksineen voi niin ikään varata verkossa. Original Sokos Hotel Presidentti sijaitsee osoitteessa Eteläinen Rautatiekatu 4, 00100 Helsinki.

Millaisia alkuruokia löytyy Helsingin Purpurista?

Georgian Cuisine Purpur Helsinki on oivallinen valinta sinulle, joka haluat nauttia hyvistä alkuruuista ja maittavista ateriakokonaisuuksista! Georgialainen keittiö ei välttämättä ole suomalaisille se kaikista tutuin, mutta viimeistään nyt kannattaa tutustua sen upeisiin herkkuihin ja georgialaisten kokkien taidonnäytteisiin!

Mikä ihmeen Hatsapuri?

Vieraillessasi georgialaisessa ravintolassa törmäät myös Hatsapuriin, ja ellei georgialainen keittiö ole vielä sinulle tuttu, saatat ihmetellä mikä ihme Hatsapuri oikein on? Törmäät Hatsapuriin jo tämän artikkelin seuraavassa kappaleessa, joten aloitetaan tutustumalla siihen, mitä Hatsapuri oikein on, miten se liittyy georgialaiseen keittiöön ja kuinka Hatsapuri saapui Suomeen.

Hatsapuri on perinteistä georgialaista juustoleipää. Suomeen leivän toi Ville Haapasalo ja sen Suomen valloituksen voidaan katsoa alkaneen Purpurista 2016. Tässä leivässä yhdistyvät herkullinen vehnätaikina sekä Suluguni-juusto, jotka saavat uunissa herkullisen rakenteensa ja ovat tärkeä osa georgialaista keittiötä – monen mielestä jopa sen kirkkain tähti.

Perinteinen tapa nauttia alkupalat Georgiassa - Millaisia alkuruokia löytyy Helsingin Purpurista?

Perinteinen tapa nauttia alkupalat Georgiassa

Perinteisesti Georgiassa alkupalat jaetaan koko ruokailuporukan kesken. Georgian Cuisine Purpur Helsinki -ravintolassa kannattaakin poimia klassisten alkupalojen parhaat palat sekä laittaa niillä pöytä herkulliseksi ja koreaksi. Ravintolan klassikot toimivat hyvin myös pikkunälkään sellaisenaan, eikä pääruokaa välttämättä edes tarvita, kunhan alkuruuista vain koostetaan tarpeeksi tuhti kokonaisuus. Muista tilata myös perinteistä Hatsapurileipää, sillä se on oleellinen osa georgialaista ruokapöytää!

alkuruokavaihtoehdot - Millaisia alkuruokia löytyy Helsingin Purpurista?

Alkuruokavaihtoehdot

Voit valita Georgian Cuisine Purpur Helsinki -ravintolassa alkuruokasi monista vaihtoehdoista. Yksi alkuruoka maksaa yhdeksän euroa, kolme alkuruokaa 25 euroa ja viisi alkuruokaa 40 euroa. Hinnoittelu tarjoaa sinulle mahdollisuuden tutustua laajaan valikoimaan erilaisia alkuruokia ja makuja.

Tarjolla on esimerkiksi georgialaista salaattia, phkalia, khinkalia, pelmeneitä, lobioita, purpur kupatia, juliennea, nigvziania eli munakoisorullia ja Adjiskashi damarinadebuli Oragulia. Elleivät alkuruuat ole sinulle vielä tuttuja, kannattaa vierailla Georgian Cuisine Purpur Helsinki -ravintolassa ja tutustua näihin makoisiin vaihtoehtoihin.

Mitä muuta Helsingin Purpur voi tarjota sinulle?

Herkullisten alkuruokien lisäksi Helsingin Purpurista löytyy herkullisia pää- ja jälkiruokia sekä ryhmämenuja. Ravintolassa on mahdollista osallistua myös georgialaisiin pitoihin. Georgialaisten sanotaan elävän syödäkseen. Lisäksi vieraan sanotaan Georgiassa olevan lahja Jumalalta. Tämän nojalla onkin helppo ymmärtää, miksi pöytä laitetaan niin perin koreaksi Georgiassa, kun kylään tulee vieraita. Tämä pätee myös Purpurin georgialaisissa pidoissa, joita kutsutaan Supraksi.

Lyhyen kaavan mukaiset pidot Purpurissa maksavat 47 euroa ja pitkän kaavan mukaan 59 euroa. Perinteisten pitojen lisäksi kannattaa tutustua myös Saslik-pitoihin sekä ravintolan tarjoamiin elämyspaketteihin. Elämyspakettien joukosta löytyy monta vaihtoehtoa: Saslik-pidot, Sauna ja löyly -pidot, Pakopeli ja Saslik -pidot ja yllätysjuhlat. Lisäksi tarjolla on gruusialaisia All Inclusive -iltoja.

Suosituimmat jälkiruuat helsinkiläisissä ravintoloissa

Monen mielestä jälkiruoka on ateriassa kuin piste I:n päällä ja moni odottaakin aivan erityisesti tätä pistettä! Mutta millaisia jälkiruokia sitten suositaan helsinkiläisissä ravintoloissa? Listasimme tähän artikkeliin muutaman hyvän vaihtoehdon. Etätöiden lisääntyminen koronapandemian myötä on saanut aikaan myös sen, että nykyisin kotiinkin on mahdollista ostaa ravintolatason jälkiruokia. Monen mielestä jälkiruuan nauttiminen auttaa jopa parantamaan elämänlaatua ja jälkiruuat ovatkin herättäneet monia herkullisia keskusteluja suosituimmilla keskustelupalstoilla.

greenbaken herkulliset mantelicroissantit - Suosituimmat jälkiruuat helsinkiläisissä ravintoloissa

Greenbaken herkulliset mantelicroissantit

Greenbaken herkulliset mantelicroissantit nostavat veden kielelle ja niistä puhutaan paljon! Nämä herkut leivotaan Helsingin Pitäjänmäellä ja ne sopivat erinomaisesti jälkiruuaksi. Croissant on ranskalaistyylinen herkku ja tätä jälkiruokaa suositellaankin aivan erityisesti vannoutuneille herkkusuille. Mantelicroissant eroaa juuri sopivasti perinteisestä croissantista, joka on monen mielestä jo hieman tylsä ja ”niin nähty” vaihtoehto. Tämä upea herkku sulaa suussa ja suorastaan koukuttaa. Jo pelkästään sen näkeminen houkuttelee asiakkaan maistamaan sitä.

mista loydan vinkkeja hyvista jalkiruokapaikoista - Suosituimmat jälkiruuat helsinkiläisissä ravintoloissa

Mistä löydän vinkkejä hyvistä jälkiruokapaikoista?

Trip Advisor on oivallinen sivusto halutessasi löytää herkullisia jälkiruokia tarjoavia ravintoloita Helsingistä ja muualta pääkaupunkiseudulta. Valitse ravintolan tyypiksi jälkiruokaravintola ja aloita erilaisiin vaihtoehtoihin tutustuminen. Yksi suosituimmista alueen jälkiruokaravintoloista on Trip Advisorin mukaan Kitty’s Milkshake Bar, joka on saanut asiakkailtaan 4,5 pistettä täydestä viidestä pisteestä 63 arvostelulla. Tässä ravintolassa tarjotaan amerikkalaistyylisiä jälkiruokia ja monen mielestä maamme parhaimpia pirtelöitä.

Toinen hyvä paikka jälkiruuista nauttivalle herkuttelijalle on Cafe Engel, joka on saanut Trip Advisorissa yleisarvosanan 4/5. Tämän paikan tuotteita ja viihtyisää miljöötä kehutaan yleisesti. Jos kaipaat kevyttä lounasbuffetia hyvillä jälkiruuilla, kannattaa kokeilla esimerkiksi Ekbergiä. Paikka on saanut asiakkailtaan Trip Advisorissa arvosanan 4/5 ja sen brunssia kehutaan yleisesti.

Trip Advisorin lisäksi esimerkiksi yllä mainitut aiheeseen liittyvät keskustelupalstat ovat oivallisia tiedon lähteitä. Toki näillä palstoilla kannattaa aina muistaa, että kommenttien takana saattaa olla kuka tahansa ja ettei kaikki mitä palstoilla sanotaan aina perustu aitoihin kokemuksiin, vaan kommenttien jättämisen taustalla saattaa olla muutakin kuin vain tarve kommentoida ravintolan tasoa tai ravintolassa saatua palvelua. Maalaisjärki onkin hyvä ottaa mukaan keskustelupalstoille!