Press "Enter" to skip to content

Millaisia alkuruokia löytyy Helsingin Purpurista?

Georgian Cuisine Purpur Helsinki on oivallinen valinta sinulle, joka haluat nauttia hyvistä alkuruuista ja maittavista ateriakokonaisuuksista! Georgialainen keittiö ei välttämättä ole suomalaisille se kaikista tutuin, mutta viimeistään nyt kannattaa tutustua sen upeisiin herkkuihin ja georgialaisten kokkien taidonnäytteisiin!

Mikä ihmeen Hatsapuri?

Vieraillessasi georgialaisessa ravintolassa törmäät myös Hatsapuriin, ja ellei georgialainen keittiö ole vielä sinulle tuttu, saatat ihmetellä mikä ihme Hatsapuri oikein on? Törmäät Hatsapuriin jo tämän artikkelin seuraavassa kappaleessa, joten aloitetaan tutustumalla siihen, mitä Hatsapuri oikein on, miten se liittyy georgialaiseen keittiöön ja kuinka Hatsapuri saapui Suomeen.

Hatsapuri on perinteistä georgialaista juustoleipää. Suomeen leivän toi Ville Haapasalo ja sen Suomen valloituksen voidaan katsoa alkaneen Purpurista 2016. Tässä leivässä yhdistyvät herkullinen vehnätaikina sekä Suluguni-juusto, jotka saavat uunissa herkullisen rakenteensa ja ovat tärkeä osa georgialaista keittiötä – monen mielestä jopa sen kirkkain tähti.

Perinteinen tapa nauttia alkupalat Georgiassa - Millaisia alkuruokia löytyy Helsingin Purpurista?

Perinteinen tapa nauttia alkupalat Georgiassa

Perinteisesti Georgiassa alkupalat jaetaan koko ruokailuporukan kesken. Georgian Cuisine Purpur Helsinki -ravintolassa kannattaakin poimia klassisten alkupalojen parhaat palat sekä laittaa niillä pöytä herkulliseksi ja koreaksi. Ravintolan klassikot toimivat hyvin myös pikkunälkään sellaisenaan, eikä pääruokaa välttämättä edes tarvita, kunhan alkuruuista vain koostetaan tarpeeksi tuhti kokonaisuus. Muista tilata myös perinteistä Hatsapurileipää, sillä se on oleellinen osa georgialaista ruokapöytää!

alkuruokavaihtoehdot - Millaisia alkuruokia löytyy Helsingin Purpurista?

Alkuruokavaihtoehdot

Voit valita Georgian Cuisine Purpur Helsinki -ravintolassa alkuruokasi monista vaihtoehdoista. Yksi alkuruoka maksaa yhdeksän euroa, kolme alkuruokaa 25 euroa ja viisi alkuruokaa 40 euroa. Hinnoittelu tarjoaa sinulle mahdollisuuden tutustua laajaan valikoimaan erilaisia alkuruokia ja makuja.

Tarjolla on esimerkiksi georgialaista salaattia, phkalia, khinkalia, pelmeneitä, lobioita, purpur kupatia, juliennea, nigvziania eli munakoisorullia ja Adjiskashi damarinadebuli Oragulia. Elleivät alkuruuat ole sinulle vielä tuttuja, kannattaa vierailla Georgian Cuisine Purpur Helsinki -ravintolassa ja tutustua näihin makoisiin vaihtoehtoihin.

Mitä muuta Helsingin Purpur voi tarjota sinulle?

Herkullisten alkuruokien lisäksi Helsingin Purpurista löytyy herkullisia pää- ja jälkiruokia sekä ryhmämenuja. Ravintolassa on mahdollista osallistua myös georgialaisiin pitoihin. Georgialaisten sanotaan elävän syödäkseen. Lisäksi vieraan sanotaan Georgiassa olevan lahja Jumalalta. Tämän nojalla onkin helppo ymmärtää, miksi pöytä laitetaan niin perin koreaksi Georgiassa, kun kylään tulee vieraita. Tämä pätee myös Purpurin georgialaisissa pidoissa, joita kutsutaan Supraksi.

Lyhyen kaavan mukaiset pidot Purpurissa maksavat 47 euroa ja pitkän kaavan mukaan 59 euroa. Perinteisten pitojen lisäksi kannattaa tutustua myös Saslik-pitoihin sekä ravintolan tarjoamiin elämyspaketteihin. Elämyspakettien joukosta löytyy monta vaihtoehtoa: Saslik-pidot, Sauna ja löyly -pidot, Pakopeli ja Saslik -pidot ja yllätysjuhlat. Lisäksi tarjolla on gruusialaisia All Inclusive -iltoja.